Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Βασικές αρχές ταξινόμησης

Βασικές αρχές ταξινόμησης

 Τα parrotlet τα οποία είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη ανήκουν στο γένος Forpus και αποκαλούνται "παπαγάλοι του Νέου Κόσμου". Αυτό σημαίνει ότι όλα τα είδη βρίσκονται στο Μεξικό και στη Νότια και Κεντρική Αμερική. Υπάρχουν ακόμη και άλλα δύο γένη parrotlet τα Touit και τα Nannopsittaca αλλά δεν είναι εξίσου διαδεδομένα καθώς είναι δύσκολη ή και αδύνατη η εκτροφή τους σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Στο γένος Forpus διαιρείται σε εφτά είδη και το κάθε είδος σε κάμποσα υποείδη το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα μια ποικιλία μεγεθών, χρωματισμών και χαρακτήρων.








Pacific Parrotlet :  Είναι το πιο διαδεδομένο είδος σαν κατοικίδιο. Η επιστημονική του ονομασία είναι (Forpus coelestis) και είναι γνωστό και ως Celestial. Έχει μήκος 12 εκατοστά και βάρος 28 γραμμάρια κατά μέσο όρο, είναι πράσινα και έχουν ροζ ράμφος. Τα αρσενικά έχουν βαθύ μπλε (κοβαλτίου) φτερά, ράχες, οπίσθια και μπλε ρίγες πίσω από τα μάτια. Τα θηλυκά έχουν διάφορους τόνους  πράσινου-σμαραγδί με πράσινες ρίγες πίσω από τα μάτια. Στη φύση τα βρίσκουμε στον Ειρηνικό Ωκεανό στη μεριά των Άνδεων, στο δυτικό Εκουαδόρ και στο βορειοδυτικό Περού.

Από όλα τα parrotlet τα pacific έχουν την πιο παιχνιδιάρικη και εξωστρεφή προσωπικότητα. Είναι ατρόμητα και θαρραλέα. Παρόλα αυτά μπορούν ταυτόχρονα όμως να είναι και το πιο στοργικό είδος που λατρεύει να περνά χρόνο με ανθρώπους. Είναι έξυπνα, μαθαίνουν γρήγορα και ανταποκρίνονται στην υπομονετική εκπαίδευση. Τα περισσότερα pacific parrotlet γίνονται υπέροχα κατοικίδια που ερωτεύονται τους ιδιοκτήτες τους  και λατρεύουν να περνούν χρόνο μαζί τους!

Χρωματικές μεταλλάξεις :




Pastel pacific parrotelt pair
American yellow male pacific parrotlet
American yellow female pacific parrotlet
Albino mutation
Blue female pacific parrotlet
Blue male pacific parrotlet

Lutino pacific parrotlet pair
Fallow blue pacific parrotlet
Fallow pacific parrotlet pair
American white female pacific parrotlet





American white male pacific parrotlet







 
















•    Pied (Recessive)
•    Pied (Dominant)
•    Turquoise
•    Gray-Green
•    Cinnamon   

Next previous home