Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Άλλα είδη parrotlet

Άλλα είδη parrotlet:


 Το γένος Forpus περιλαμβάνει άλλα 6 είδη τα οποία όμως δεν είναι τόσο διαδεδομένα στους εκτροφείς ανά την Ευρώπη. Γίνονται προσπάθειες για τη συστηματική εκτροφή τους για να γίνουν πιο διαδεδομένα καθώς μερικά από αυτά απειλούνται ακόμη και με εξαφάνιση λόγω της καταστροφής που γίνεται στο φυσικό τους περιβάλλον.













- Green- Rumped Parrotlet (Forpus passerinus): είναι ελαφρώς μικρότερα από τα pacific και έχουν λαμπερό πράσινο χρώμα. Το βάρος τους κυμαίνεται από 18 έως 28 grams και το μήκος τους από 9 έως 12 cms. Τα αρσενικά έχουν σκούρο μπλε στις άκρες των φτερών τους αλλά απουσιάζει από τις ράχες τους. Μάλιστα από αυτήν τους την ιδιότητα πήραν και το όνομά τους.



Green-Rumped Parrotlet
br />





 



 
- Spectacled Parrotlet (Forpus conspicillatus): στη φύση βρίσκονται στην Κολομβία, τον Παναμά και τη Βενεζουέλα. Τα αρσενικά έχουν μπλε δακτυλίδι γύρω από το μάτι και μπλε ράχες.



Spectacled Parrotlet










-Blue-winged Parrotlet (Forpus xanthopterygius): είναι μεγαλύτερα από τα pacific με βάρος 35 grams ή και παραπάνω και μήκος 13 cms. Είναι δύσκολα στην εκτροφή και γι'αυτό το λόγο είναι πολυ σπάνια. Τα αρσενικά έχουν μπλε-βιολετί φτερά και ράχες.



Blue-winged Parrotlet










-Mexican Parrotlet (Foprus cyanopygius): είναι μεγάλα σε μέγεθος και ζυγίζουν περίπου 40 grams και έχουν μήκος 14 cms. Είναι λαμπερά πράσινα, αλλά τα αρσενικά έχουν τιρκουάζ φτερά και ράχες. Εκτρέφονται σε αποικίες και όχι ανά ζεύγη. Είναι όμως ένα έιδος που απειλείται αφού καταστρέφεται το φυσικό του περιβάλλον (κυρίως το Μεξικό).



Mexican Parrotlet















 -Sclater's Parrotlet (Forpus sclateri): είναι πολύ σπάνιο είδος. Στη φύση το συναντάμε στη Βολιβία, τη Βραζιλία, το Περού και τη Βενεζουέλα. Στα αρσενικά οι ράχες έχουν ένα πολύ σκούρο μπλε-βιολετί χρώμα. Έχουν σκούρο μαύρο ράμφος.

Dusky-billed Parrotlet (sclater's)









-Yellow-faced Parrotlet (Foprus xanthops): είναι το μεγαλύτερο είδος parrotlet. Ζυγίζουν 50 grams και έχουν μήκος 15 cms. Φαίνεται πως συγγενεύουν πιο πολύ με τα lovebirds παρά με τα parrotlets. Στη φύση τα συναντάμε μόνο στο Περού. Έχουν μια κίτρινη μάσκα γύρω από το πρόσωπό τους.

Yellow-faced parrotlet

Next previous home